Читај ми!

ЛДП тражи повлачење ребаланса буџета

Либерално-демократска партија ће искористити свако средство да алармира јавност и натера предлагаче да повуку "неразуман" предлог ребаланса овогодишњег буџета, изјавио посланик ЛДП-а Бојан Ђурић.

Посланик Либерално-демократске партије Бојан Ђурић изјавио је да ће ЛДП искористити свако средство да алармира јавност и натера предлагаче да повуку "неразуман" предлог ребаланса овогодишњег буџета.

"У име ЛДП и као члан скупштинског Одбора за финансије затражићу хитну седницу Одбора и јавно саслушање аутора ребаланса зато што јавност мора да види колико је катастрофалан тај предлог", најавио је Ђурић у изјави достављеној агенцији Бета.

Он је оценио да је предлог ребаланса дубоко неправедан и себичан и да представља набацану гомилу бројева за коју и предлагачи знају да је биланс стања државе која убрзано пропада и да зато не сме да прође мимо јавности.

"Ситуација у јавним финансијама је све гора и погрешна политика нове Владе, удар на Народну банку, лош ребаланс, већ нас коштају на сваком кораку, укључујући и трошкове све бржег задуживања", указао је Ђурић.

Он је навео да је у четвртак држава ушла у ново задужење, продавши трогодишње државне записе у вредности од 10 милијарди динара по рекордној стопи од 16 одсто.

Ђурић је оценио да не сме да прође ребаланс у коме, на пример, држава планира да потроши пет пута више пара за "развој ловства" него за рад са талентованим ученицима и где се новац усмерава према партијским потребама и изворима политичке корупције владајућих странака.

"Нема будућности за друштво које ће две власти, претходна и садашња, у овој години натерати у пет милијарди евра задужења за дефицит и враћање старих дугова, а онда за стручно усавршавање наставника издвојити само 30.000 евра, за Фонд за младе таленте шест милиона евра, за студентски стандард 30 милиона евра, док се за субвенцију пропалим Железницама троши чак 120 милиона евра, а за покривање губитака 'Србијагаса' преко 200 милиона евра", истакао је Ђурић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи