Примопредаја власти у Новом Саду

У Градској кући у Новом Саду извршена примопредаја власти између новог градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића и Игора Павличића. Осим примопредаје функције градоначелника извршена је и примопредаја свих секретаријата градског већа.

Новоизабраном градоначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу данас је бивши први човек војвођанске престонице Игор Павличић предао дужност.

У Градској кући примопредаја је, према речима Вучевића и Павличића, обављена на фер, коректан, демократски начин и у пријатељској атмосфери.

Примопредаја је почела нешто после 10 сати и потрајала је пуних три и по сата.

Први пред новинаре се појавио Павличић и рекао да је осим примопредаје функције градоначелника извршена и примопредаја свих секретаријата градског већа.

"Мом наследнику доставио сам финансијски извештај о стању финансија у граду", рекао је Павличић, истичући да на градским рачунима тренутно има близу шест милијарди динара.

На питање новинара због чега је примопредаја трајала тако дуго, Павличић је казао да није по среди био никакав проблем већ да је град велики систем и да је било много тема за разговор, па је због тога тако дуго трајао.

Павличић је навео да није "планирао излазну стратегију" и да још није дефинитивно одлучио чиме ће се бавити у наредном периоду.

"Узећу пар дана одмора и добро размислити о свему. Иза себе имам десетогодишњу адвокатску каријеру и могуће је да ћу се опет посветити њој, а можда ћу се одлучити за нешто друго", рекао је Павличић.

Вучевић је поновио да је примопредаја извршена у фер и демократској атмосфери, а да су јој присуствовали и бивши и нови градски секретари за финансије Душан Макарић односно Дејан Мандић.

Нови градоначелник је потврдио да на рачуну града има нешто мање од шест милијарди динара, али је рекао да тек треба да добије извештај зашта је тај новац намењен.

Према његовим речима, нову градску власт очекује велики посао и очекује низ проблема у јавним и јавно комуналним предузећима.

"Посебан проблем ствара нам масовно запошљавање у јавним предузећима које је вршено у последњих неколико дана", рекао је Вучевић, истичући да је затражио да се под хитно направи извештај и утврди број новозапослених.

На питање новинара, када ће почети са најављеном ревизијом пословања јавних предузећа, Вучевић је казао да је то озбиљан посао који не може брзо да се заврши и у ком морају бити ангажоване озбиљне ревизорске куће.

"Морам да истакнем да ревизија не представља никакав лов на вештице и није никакав вид освете, већ најнормалније утврђивање пословања појединих предузећа", нагласио је Вучевић додајући да ће уколико током тих активности буду откривене неке неправилности о томе бити обавештени и јавност и надлежни органи.

Вучевић је обећао медијима да ће бити много отворенији према њима од свог предходника.

Нови градоначелник је најавио да ће се лично заложити да се укине пракса обавезе да новинари путем и-мејла најављују своја питања.

"Укинућу праксу комуникације са медијима путем саопштења. Добићете могућност да постављате питања и потпитања у вези свих тема, а вероватно ћемо утврдити и посебне термине редовних сусрета са медијима", рекао је Вучевић, најављујући да ће седница Градског већа бити одржана наредне седмице.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи