Читај ми!

Непознат био само седми услов

Једино услов за наставак евроинтеграција који се односи на потписивање уговора са Приштином није био познат Влади, рекао први потпредседник Владе Александар Вучић. Истрага о случају "Агробанка" није прекинута, рекао Вучић и најавио да ће и друга предузећа попут "Србијагаса", ЕПС-а доћи на ред.

Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да је до сада за Владу био непознат само седми услов за наставак евроинтеграција који се односи на уговорно обавезивање о успостављању добросуседских односа са Косовом.

Коментаришући изјаву немачког парламентарца из ЦДУ Андреаса Шокехофа о седам услова за почетак преговора Србије за чланство у ЕУ, Вучић је рекао да је за Владу битније шта о тим условима мисли Европска унија.

Вучић је указао на став шефа Делегације ЕУ у Београду Венсана Дежера да су услови Уније непромењени, али је рекао да не треба затварати очи, јер је утицај групације немачке партије ЦДУ/ЦСУ веома важан и велики.

Влада Србије се није изјашњавала о томе, јер се ради о ставу једне политичке партије, а не Немачке или ЕУ, рекао је Вучић на представљању резултата истраживања из програма УНДП о корупцији. 

Према његовим речима, услов који се односи на борбу против корупције је прихватљив, а Вучић се нада да ће у потпуности бити испуњен.

"Што се тиче Берлина разговарали смо о свему и ја сам нешто покушао да променим, али очигледно нисам успео у томе. То сматрам и својим неуспехом", рекао је Вучић, али није желео да прецизира о чему је реч.

Први потпредседник Владе Србије поновио је да нова власт има политичку вољу да се обрачуна са корупцијом и да у тој борби неће бити заштићених нити оних који су изнад закона, без обзира на политичку припадност.

И "Србијагас" и ЕПС ће доћи на ред

Вучић је рекао да истрага о случају "Агробанка" није прекинута и да ће сигурно бити још одговорних за злоупотребе и најавио да ће и друга предузећа попут "Србијагаса", ЕПС-а и других доћи на ред.

Према његовим речима, на случају "Агробанка" се још ради, јер је, како је рекао, у питању озбиљан посао и огромни тимови људи ангажовани су у тој истрази.

Вучић је рекао и да су тужиоци и друге особе у правосудном систему у чуду гледали када им је рекао да слободно могу да раде свој посао у случају власника Хабитфарма Радослава Лалета Секулића и "Агробанке".

Он је најавио и да ће се комплетна слика и информација о приватизацији дневних листова "Политика" и Новости" знати за дан или два.

Вучић је најавио и да се, када је у питању корупција у здравству, до краја октобра могу очекивати значајни резултати, али да је државним органима потребно време да испитају и сакупе доказе и да тужилаштво покрене истрагу.

"Молим за стрпљење. Многи ће бити изненађени. Видим да су многи нервозни и нико не пита шта сам радио у Берлину, него што се врши притисак на једну, другу, трећу, пету компанију", рекао је Вучић.

Први потпредседник Владе и министар одбране најавио је за сутра седницу Бироа за координацију рада служби безбедности. Како је рекао новинарима, на седници ће се разговарати о даљој борби против корупције.

Претходна, трећа седница Бироа за координацију, одржана је 4. септембра у згради Владе Србије без изјава и саопштења. Учесници су се обавезали на чување државне тајне, односно да ни убудуће неће давати никакве изјаве.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи