Читај ми!

Мери Ворлик код Николића

Председник Томислав Николић примио америчку амбасадорку Мери Ворлик у опроштајну посету. Ворликова разговарала и са премијером Ивицом Дачићем и шефом дипломатије Иваном Мркићем. Америка наставља да подржава Србију на њеном путу европских интеграција, поручила Ворликова.

Амбасадорка САД у Београду Мери Ворлик била је у опроштајној посети код председника Србије Томислава Николића.

Николић је рекао да Америка може много да помогне Србији и изразио спремност земље да "унапреди разговоре са привременим властима у Приштини у циљу побољшања живота свих грађана Косова без задирања у суверенитет и територијални интегритет Србије".

Амбасадорка Ворлик је, како се наводи у саопштењу, још једном потврдила да је САД пријатељ Србије и додала да постоје области, попут телекомуникација или енергетике, где би постигнути споразуми између Београда и Приштине могли бити корисни за све грађане.

Ворликова је такође рекла да јој је жао што одлази у тренутку када се Србија суочава са великим економским проблемима, али да би борба против корупције која је започета, као и почетак стабилизације економске ситуације у земљи, могли бити позитиван знак америчким инвеститорима да је Србија земља која је безбедна за улагања.

Амбасадорка Ворлик је рекла да би америчке фирме биле заинтересоване да улажу у еколошке изворе енергије у Србији, попут изградње електрана на ветар. Она је нагласила и да Америка наставља да подржава Србију на њеном путу европских интеграција.

Николић је захвалио амбасадорки Ворлик на досадашњој сарадњи и изразио наду да ће  сарадња са новим амбасадором САД бити подједнако квалитетна.

И министар спољних послова Иван Мркић примио је Мери Ворлик у опроштајну посету. Мркић је изразио признање Ворликовој на личном и професионалном залагању у развијању билатералних односа Србије и САД.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи