О ребалансу буџета у уторак

Посланици Скупштине Србије започеће у уторак, 18. септембра, расправу о ребалансу буџета за ову годину.

Скупштина Србије започеће у уторак, 18. септембра расправу о ребалансу буџета за ову годину, речено је Танјугу у Скупштини Србије.

Датум заказивања седнице о ребалансу буџета зависила је, како је пре два дана рекао председник скупштине Небојша Стефановић, од исхода консултација са посланичким групама.

Он је тада рекао да жели да највећи могући број посланика буде присутан и да учествује у расправи, будући да је реч о одлукама које ће утицати на живот грађана.

Предлогом ребаланса републичког буџета за 2012, који је 10. септембра усвојила Влада Србије, предвиђен је дефицит од 203,6 милијарди динара, или 6,2 одсто бруто домаћег производа.

Примања републичког буџета за 2012. годину ребалансом су планирана у износу од 829,6 милијарди динара, од чега порески приходи износе 700,6 милијарди динара или 84,5 одсто, док непорески приходи и примања износе 127,35 милијарди или 15,4 одсто укупних примања буџета.

Остатак обухватају донације у вредности 1,6 милијарди динара, што чини 0,2 одсто укупних прихода.

Процењује се да ће раст пореских прихода, у односу на приходе предвиђене оригиналним буџетом, бити 3,3 одсто, док ће непорески приходи бити мањи за 16,5 одсто.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи