Читај ми!

Ештонова: Састанак у Њујорку о дијалогу

Кетрин Ештон најавила да ће се крајем септембра састати у Њујорку са представницима Београда и Приштине, како би поново био покренут дијалог који је прекинут у марту.

Висока представница Европске уније за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон најавила је да ће се са представницима Београда и Приштине крајем месеца састати у Њујорку, како би дијалог поново био покренут.

"Састаћу се са представницима Србије и Косова у Њујорку, како би поново започели дијалог, који је и даље у њиховим рукама", рекла је Ештонова на пленарној седници Европског парламента, пренела је агенција АНСА.

Сусрет Ештонове и представника две стране у дијалогу догодиће се крајем септембра, током Генералне скупштине Уједињених нација.

Преговори Београда и Приштине почели су у марту 2011, а прекинути у мају 2012.

Италијанска агенција наводи да нормализација односа са Косовом представља кључни услов за почетак преговора о приступању Србије ЕУ, уочи следећег извештаја Европске комисије о проширењу, који ће бити објављен 10. октобра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи