Читај ми!

Амбасадори подржали евроинтеграције

Небојша Стефановић председник Скуштине, одвојено се састао са амбасадорима Словачке, Португала и Норвешке, који су подржали наставак евроинтеграција Србије.

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић разговарао је одвојено са амбасадорима Словачке, Норвешке и Португала, који су подржали наставак европских интеграција Србије, саопштено је из Парламента.

Словачки амбасадор Јан Вершо је оценио да у односима Србије и Словачке нема отворених питања, као и да је Словачка увек подржавала Србију у процесу интеграције у ЕУ.

Амбасадор Вершо је истакао три основна циља Словачке у билатералним односима са Србијом. Пре свега, подршку и помоћ Србији у процесу интеграције у ЕУ, где Словачка може понудити своја искуства у том процесу.

Други циљ, према словачком амбасадору, био би јачање економске сарадње, а трећи је словачка мањина која је лојална Србији и потпуно интегрисана у друштво, саопштено је. 

Норвешки амбасадор Никлас Рагнар Хамсваг подсетио је да Норвешка, иако није чланица ЕУ, подржава један од прокламованих циљева Србије - придруживање ЕУ, наводи се у саопштењу.

Према саопштењу Скупштине, амбасадор Норвешке је рекао да сматра да у Норвешкој постоји интерес за даље инвестиције на српско тржиште.

Амбасадорка Португала Марију до Кармо Алегро де Магаљајеш оценила је одлуку о учествовању делегације Србије на скуповима на којима учествују представници власти у Приштини као разумну и доказ добре воље Србије, што је у ЕУ добро прихваћено.

Председник Скупштине Србије је затражио помоћ у покушају да се заштите животи и имовина Срба на Косову и Метохији у светлу престанка ограничене независности што би могло бити искоришћено за даљи прогон Срба и неалбанског живља.

Стефановић је гостима рекао да Србија тражи поштовање резолуције 1244 и безбедан живот за све који живе на Косову и Метохији.

Председник Скупштине је рекао да се боји да би престанак такозване надгледане независности могао да доведе до новог насиља над Србима.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи