Читај ми!

Споразум СНС-СПС-ДСС у Шапцу

Потписан коалициони споразум шабачких огранака Српске напредне странке, Социјалистичке партије Србије и Демократске странке Србије. Тиме је формирана група од 27 одборника. За смену власти потребна је и одборничка група УРС-а.

Шабачки огранци Српске напредне странке (СНС), Социјалистичке партије Србије (СПС) и Демократске странке Србије (ДСС) потписали су коалициони споразум и формирали групу од 27 одборника.

За већину у том парламенту потребно је 36 од укупно 69 одборника а за смену власти потребна је одборничка група Уједињених региона Србије (УРС) која има 11 представника.

Владајућу коалицију у Шапцу чини ДС са 25 одборника, УРС са 11 и коалиција СПО-ЛДП-Богата Србија са шест одборника док је у опозицији СНС са 14, СПС са осам и ДСС са пет одборника.

Према речима лидера окружног одбора СНС-а Драгана Томића, очекује се да нова већина буде формирана преласком УРС-а у нови блок.

"Шабац је један од шест градова који су предвиђени за "прекомпоновање власти" договором министара Александара Вучића и Млађана Динкића.Тиме би се направила стабилна већина у коју смо већ позвали и СПО и ЛДП јер сматрамо да и они могу помоћи опоравку града. Сматрамо да УРС што пре мора да рашчисти однос са Демократском странком и послуша договор страначких централа", рекао је Томић новинарима.

У огранку Уједињених региона Србије нису желели да коментаришу најаву формирања нове власти по принципу републичке али су нагласили да је локална власт формирана у интересу грађана и да је стабилна.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи