Читај ми!

Бан Кимун честитао Дачићу

УН остају партнер Србије у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности, наводи се у честитки Бан Кимуна премијеру Ивици Дачићу поводом ступања на дужност. Бан поздравио жељу за што бржим решавањем нерешена питања између Београда и Приштине и посвећеност Србије европском путу.

Генерални секретар Уједињених нација Бан Кимун честитао је председнику Владе Србије Ивици Дачићу ступање на дужност премијера и поручио да УН остају партнер Србији у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности.

"Поздрављам Вашу изјаву да бисте желели да решите што пре сва нерешена питања између Београда и Приштине. Уједињене нације остају ваш партнер у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности Уједињених нација", наводи се у честитки Бан Кимуна, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Генерални секретар УН је додао и да је охрабрен Дачићевом посвећеношћу на путу Србије ка Европској унији.

Бан је нагласио и да цени "чврсту опредељеност за сарадњу са Уједињеним нацијама" коју је, како каже, премијер Дачић доказао док је био на функцији министра унутрашњих послова и заменика председника Владе.

Уз честитке поводом ступања на нову дужност Бан Кимун се Дачићу захвалио на пријему током недавне посете Србији.

"Желим да искажем своју најискренију захвалност на топлом пријему и богатим дискусијама током моје званичне посете Србији од 23. до 24. јула 2012. Дозволите ми да Вам званично честитам на Вашој новој функцији председника Владе Републике Србије на коју сте ступили убрзо након мог одласка", истакао је Бан Кимун.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи