Читај ми!

Евроинтеграције и дијалог најважнији задаци

Најважнији задаци који су пред Србијом јесу евронтеграције и успостављање дијалога Београда и Приштине на високом политичком нивоу, закључили у разговору председник Томислав Николић и известилац Европског парламента Јелко Кацин.

Председник Србије Томислав Николић састао се у Београду са известиоцем Европског парламента за Балкан Јелком Кацином. Николић и Кацин сагласили су се да европски пут Србије представља приоритет и да што пре треба успоставити дијалог Београда и Приштине на високом политичком нивоу.

Николић је истакао да још увек постоје недоумице око тумачења онога што је претходна влада потписала и да неучешће на регионалним конференцијама штети само Србији.

"Истовремено, жеља за уласком у ЕУ је сан сваког озбиљног политичара у Србији, али не по сваку цену", поручио је Николић.

Известилац ЕУ Јелко Кацин поздравио је досадашње активности владе Србије на борби против криминала и корупције, истакавши да би та борба уз реформу правосуђа требало да остане приоритет владе.

Осврнувиши се на ситуацију у јужној српској покрајини, Кацин је напоменуо да су мултиетничност и правна држава централна активност европских институција на том подручју.

Са данашњег састанка послата је и порука да су мир и стабилност у региону неопходан услов за даљи напредак и бољи живот свих грађана.

Кацин је новинарима након састанка рекао да је са Николићем имао "веома отворен, продубљен и одговоран дијалог о томе шта Србија може и не може", и додао да "мисли, што се тиче институције председника, да је у потпуности посвећен својој функцији, и да може многе ствари да објасни Србији без било какве колатералне штете".

"Ми желимо да са овим председником и овом владом Србија брзо напредује, да се пре свега финансијски консолидује, да постигне договор са Међународним монетарним фондом, и да може да створи предуслове да се бави другим стварима", поручио је Кацин који је разговарао са Николићем око сат и 45 минута.

Кацин је данас посетио и фармацеутску компанију Југоремедија у Зрењанину, а за сутра су планирани састанци са премијером Ивицом Дачићем и потпредседницом владе за европске интеграције Сузаном Грубјешић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи