Читај ми!

Бура у лесковачкој скупштини

Посланици опозиције на кратко блокирали рад лесковачке скупштине, јер, како тврде, владајућа коалиција ДС-СПС нема потребну већину. Напредњаци поручују да су грађани гласали за промене и да ће оне доћи кад-тад. Лесковачки социјалисти кажу да ће о промени коалиционих партнера одлучивати ако и када стигне налог из страначке централе.

Рад Скупштине Лесковца на кратко је био блокиран, јер опозиција тврди да коалиција ДС и СПС, која је на власти у том граду, нема одборничку већину.

На самом почетку седнице локалног парламента одборници опозиције коју чине СНС, УРС, НС и Јединствена Србија блокирали су говорницу, не дозвољавајући рад парламента.

После тога дата је пауза од пола сата, после које су одборници наставили рад расправом о локалним темама.

Председник Градског одбора Српске напредне странке Горан Цветановић истиче да су грађани гласали за промене и да ће оне доћи кад-тад.

Коалиција ДС и СПС тврди да има одборничку већину зато што их има 39, јер су у њихове редове прешла три одборника УРС и један из ДСС, док опозиција има 36 одборника.

"Не може Вучић да тражи да се у Лесковцу мења власт. И ја бих у коалицију са Обамом, али нас дели океан", каже председник градског одбора СПС-а Живојин Стефановић.

Одлуку о томе да ли ће се лесковачки социјалисти окренути напредњацима и осталим партнерима са републичког нивоа, одлучиће градски одбор, уколико такав захтев стигне из врха странке.

Прва седница Скупштине града после конституисања власти у Лесковцу пре скоро три месеца, завршена је усвајањем свих двадесетак тачака дневног реда. Наредну седницу опозиција тражи за најкасније десетак дана када ће, како тврде, све бити све много јасније.

Лидер СНС Александар Вучић поручио је на јучерашњој седници ГО странке да ће Лесковац бити међу локалним самоуправама у којима ће доћи до прекомпоновања власти.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи