Читај ми!

ЛДП критикује Владу

Нова власт чак и не показује амбицију да почне да ради на пословима које је неопходно урадити како би земља до краја године добила датум за почетак преговора за чланство у ЕУ, саопштио ЛДП. Губитак европске перспективе земље је заједнички пораз и прошле и садашње владе, наводи ЛДП.

Либерално демократска партија је оценила да Србија после избора није добила јасну европску и реформску политику, и да је Влада премијера Ивице Дачића неспособна и слаба.

"Нова власт чак и не показује амбицију да почне да ради на пословима које је неопходно урадити како би земља до краја године добила датум за почетак преговора за чланство у Европској унији. Због тога је губитак европске перспективе земље заједнички пораз и прошле и садашње Владе", навео је ЛДП у саопштењу.

Та странка је оценила да "Србија данас тумара у европским интеграцијама, без јасне визије и плана, на исти начин као што је то био случај и за време претходне Владе".

"Не мислимо да Србија треба да буде талац самозаљубљених лидера и Владе која се бави сама собом. Зато ћемо мобилисати снаге у друштву које постоје, како бисмо заједно афирмисали идеју модерне, уређене и успешне Србије и на тај начин одговорили на неспособност и слабости Владе Ивице Дачића", навео је ЛДП.

ЛДП је истакао да Србија ни после последњих избора није добила јасну европску и реформску политику која ће имати храбрости да саопшти грађанима истину о узроцима тешке ситуације у којој се налазе, а да потом заједно са друштвом ради на европеизацији и модернизацији земље.

"И претходна Влада је бежала од реформи покушавајући да непромењену Србију прошверцује у Европу, због чега је била тако неуспешна", навео је ЛДП.

Странка Чедомира Јовановића истакла је да је процес европских интеграција прилика која се мора искористити како би Србија трајно изашла из изолације.

"Од наше ефикасности у том послу искључиво зависи у којим роковима ћемо изградити модерну земљу, отворене тржишне економије, независних институција, у којој ће бити афирмисана владавина права, грађанске слободе. То су вредности на којима је изграђена данашња Европа и то морају бити вредности политике која се у Србији води", навео је ЛДП.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи