Читај ми!

СПО: Отварање досија под притиском ЕУ

Европска унија ће натерати Србију да отвори тајне досије јер је то услов за чланство, каже потпредседник Српског покрета обнове Александар Југовић.

Потпредседник Српског покрета обнове Александар Југовић изјавио је да ће Европска унија натерати Србију да отвори тајне досијее.

"Оно што друге земље раде милом, у Србији ће се десити силом. Наравно, под том силом мислимо да ће бити извршен притисак од стране ЕУ, јер је отварање досијеа услов за чланство", рекао је Југовић агенцији Бета.

Југовић је оценио да би досадашње владе требало да сносе одговорност јер није усвојен закон о отварању досијеа.

"Србија једина у Европи није отворила књиге злочина, не поштујући жртве и игноришући демократске принципе и вредности. Јасно је да су највећи кочничари европског пута Србије сарадници тајне полиције који се налазе у свим државним структурама. Они не желе да Србија постане чланица ЕУ, јер би тиме биле демаскиране њихове животне и професионалне биографије", навео је Југовић.

Он је истакао је да је зато национална и државна обавеза првог реда да се што пре отворе тајни досијеи.

Југовић, који је и шеф посланичког клуба СПО-а и Демохришћанске странке Србије, најавио је пре два дана да ће Скупштини Србије опет поднети предлог закона о отварању досијеа на почетку јесењег заседања парламента.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи