Читај ми!

Републички модел и на локалу

После најаве Ивице Дачића да ће током ове недеље нову локалну власт, по републичком моделу, добити многи градови и општине у којима је СПС у коалицији са ДС-ом, напредњаци позивају социјалисте на разговоре о формирању власти у Новом Саду, али и у Ужицу.

По ко зна који пут, и нож и погача су у рукама СПС-а, поручују напредњаци и ДСС. Новосадски одбори те две странке траже од социјалиста да пресеку и одлуче хоће ли у том граду и даље да владају са демократама или неће.

Функционер ДСС-а из Новог Сада Борко Илић каже да је примарни циљ те странке да Лига социјалдемократа Војводине и Демократска странка више не учествују у власти, нарочито у светлу одлука Уставног суда.

Напредњаци су позвали социјалисте, СПО и Ромску партију на преговоре о формирању новосадске власти.

На свом Фејсбук профилу функционер напредњака Ђорђе Вишекруна иде корак даље. Упозорава СПС да ће имати проблеме у Влади Србије ако не изађе из власти са демократама у Новом Саду.

Новосадски одбор СНС-а саопштио је да је Вишекруна "само члан", а не и функционер СНС-а.  СНС оптужије медије да су "тенденциозно пласирали" вест о "тобожњим претњама", а актуелну градску власт да "иницира стварање политичке напетости".

У новосадском одбору СПС-а кажу да сигнал из страначке централе да раскину коалицију са демократама за сада нису добили, иако је пре неколико дана премијер Србије и лидер социјалиста Ивица Дачић рекао да ће се састав из Немањине 11 пресликати на локални ниво где год то буде могуће, између осталог, и у Новом Саду и Смедеревској Паланци.

Функционер СПС-а у Новом Саду Синиша Стевић каже да ће, када је реч о Новом Саду, руководство СПС-а узети у обзир и функционисање града.

"Дакле, Дачић је рекао да се прекомпонују коалиције тамо где је то могуће. Руководство СПС-а никада неће донети одлуку која је у супротностима са интересима грађана Новог Сада", наводи Стевић.

Напредњаци траже од СПС-а да раскине везу са демократама и у Ужицу. Већ су се, кажу, договорили са ДСС-ом и Уједињеним регионима. Чекају само социјалисте.

Функционер СНС-а из Ужица Саша Милошевић каже да је Демократска странка била на власти у том граду и да није урадила ништа, "ниједно ново радно место, нису завршили реформу јавних предузећа".

Једини град чије се руководство и већина не доводе у питање, а у којем су на власти демократе и социјалисти јесте Београд.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи