Читај ми!

Јовановић: Скупа смена гувернера

Најављена смена гувернера Дејана Шошкића изазвала би страх код грађана, али и додатни опрез инвеститора, упозорио Чедомир Јовановић. Промена гувернера је најгори и најскупљи начин да странке владајуће коалиције намире своје међусобне дугове, сматра лидер ЛДП-а.

Председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић упозорио је да би најављена смена гувернера Народне банке Србије Дејана Шошкића значила нову нестабилност и да би изазвала страх код грађана, али и додатни опрез инвеститора.

Јовановић је најавио да ће ЛДП у Скупштини Србије гласати против закона којим владајућа коалиција жели да смени гувернера Народне банке Србије, јер се противи "гурању" те институције под директну контролу извршне власти.

"За земљу која има трагична искуства и ужасавајуће сећање на слом динара и монетарне политике почетком деведесетих, ова операција уклањања гувернера значи нову нестабилност, страх код грађана и велики опрез код садашњих и ретких потенцијалних инвеститора", рекао је Јовановић.

Јовановић је оценио да је промена гувернера Народне банке, кроз циничан изговор промене закона, најгори и најскупљи начин да странке владајуће коалиције намире своје међусобне дугове, саопштио је ЛДП.

"Променама у Народној банци, које неће бити само персоналне него и суштинске, СПС напредњацима компензује то што су, у борби за долазак на власт по сваку цену, остали без позиције премијера, а Динкић се одужује за монопол који је добио у ресорима финансија и
привреде", истиче председник ЛДП-а.

Чедомир Јовановић је истакао да су српској монетарној, фискалној и уопште економској политици потребни храброст, реформе, поштење према грађанима, афирмисање одговорности, приватног сектора и смањење улоге јавних предузећа и државне економије.

"Уместо тога, поново се, и кроз ову смену, распирују нереална и опасна очекивања да ће проблеме Србије решити посезање за девизним резервама, бујање државног интервенционизма, нова задуживања, свемоћ политике у економији, кампања јавног линчовања инвеститора, банкарског сектора и сваке назнаке тржишне привреде", упозорио је Јовановић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи