Читај ми!

Смене државних секретара

Премијер Ивица Дачић донео решења којима се дужности разрешавају 52 државна секретара, као и генерални секретар владе из претходног мандата.

Влада Србије сменила је 52 државна секретара на седници на којој је разрешила дужности и генералног секретара у претходном мандату Тамару Стојчевић, а на ту функцију именовала Вељка Одаловића.

На првој седници, одржаној 27. јула, премијер Ивица Дачић донео је решења којима се разрешавају дужности сви државни секретари и генерални секретар владе из претходног мандата и та одлука треба да буде објављена у "Службеном гласнику", наведено је на сајту Владе Србије.

Влада је тако у Министарству спољних послова сменила Ивана Мркића, у Министарству одбране пет државних секретара, а у Министарству финансија четири.

Смењена су и два државна секретара у Министарству правде, три у Министарству пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде, четири у Министарству економије и регионалног развоја.

У Министарству за инфраструктуру и енергетику смењено је пет државних секретар, у Министарству за људска и мањинска права, државну управу и локлану самоуправу три, а у Министарству просвете и науке два.

По један државни секратар разрешен је дужности у МУП, Министарству омладине и спорта и Министарству здравља, а у Министарству рада и социјалне политике њих пет.

Најбројније министарство по броју државних секретара било је за животну средину, рударство и просторно планирање. У њему је радило шест државних секретара.

Влада је сменила и три државна секретара у Министарству за културу, информисање и информационо друштво, два у Министарству за Косово и Метохију и четири у Министарству вера и дијаспоре.

У новој владајућој већини наводе да ће влада премијера Дачића имати знатно мање државних секретара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи