Читај ми!

Динкић и Мркоњић "у минусу"

Милутин Мркоњић и Млађан Динкић били најнеодговорнији министири у претходној влади, саопштили представници сајта "Истиномер". На скали од минус 10 до 10, Мркоњић има оцену минус 5,5 а Динкић минус 5,2.

Представници Центра за истраживање, транспарентност и одговорност сајта Истиномер саопштили су да су министри са најлошијом оценом у претходној Влади Србије били Милутин Мркоњић, са индексом минус 5,5, и Млађан Динкић, са индексом минус 5,2.

Индекс лествица на којој се изјаве политичара оцењују је од минус десет до десет, а оцена је дата по критеријумима истинитости, доследности и испуњења обећања.

Уредник сајта Истиномер Синиша Дедеић рекао је на конференцији за новинаре у Медија центру да је Мркоњић у 85,7 одсто изјава које је Истиномер оценио рекао неистину, био недоследан или прекршио обећање и подсетио да је због лоше оцене чак била покренута петиција да Мркоњић не буде министар у новој влади и да је ту петицију подржало 10.000 грађана.

Према његовим речима, нова влада у мандат је кренула са негативним Истиномер индексом од минус 1,08 док је претходна Влада четворогодишњи мандат завршила са индексом минус 1,2.

Дедеић је рекао да су у претходној влади позитиван индекс имали министри Драган Шутановац 0.10 и Предраг Марковић 0.20, док је у новој влади позитивну оцену, 0.10, добила Зорана Михајловић.

Директорка Центра за истраживање, транспарентност и одговорност Вукосава Црњански Шабовић је навела да је до сада оцењено 1.700 изјава и урађено више од 200 анализа.

Истиномер је грађански активистички подухват изградње и одржавања интерактивног сајта на коме се цитирају, анализирају, оцењују и коментаришу важне изјаве политичара и других јавних личности, тражећи одговорност за јавно изговорену реч у политици и јавном животу у Србији. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи