Читај ми!

Без сузбијања корупције нема улагања

Србија је високозадужена земља, са бројним економским проблемима, али ће основни циљ нових власти бити да промене такво стање и да у Србији почне да се ради и производи, рекао председник Томислав Николић. За долазак нових инвестиција неопходно је сузбијање корупције, каже Џејн Армитиџ.

Директорка Светске банке за Србију Џејн Армитиџ упозорила је да нови инвеститори неће долазити у Србију уколико је у њој корупција на високом нивоу и додала да охрабрује порука председника Србије Томислава Николића о решености да се у Србији тај проблем сузбије.

Џејн Армитиџ је оценила да је основни проблем Србије висока незапосленост, а да се тај проблем може решити новим инвестицијама, за чији је долазак неопходно сузбијање корупције.

Како је наведено у саопштењу Прес-службе председника, Армитиџова је рекла да инвеститори, свакако, неће долазити у земље у којима је степен корупције на високом нивоу и да зато охрабрује порука Николића о решености да се у Србији сузбије корупција.

Током разговора са директорком Светске банке за Србију, Николић је истакао да Србија мора постати држава у којој ће владати право и правда и најавио обрачун државе са криминалом и корупцијом.

Председник Републике је посебно истакао да је Србија данас високо задужена земља, са бројним економским проблемима, али да ће основни циљ нових власти бити да промене такво стање и да у Србији почне да се ради и производи.

Николић је рекао да није био сагласан када је током мандата претходне Владе дошло до поремећаја односа са ММФ-ом и да поздравља најаве нове Владе да ће врло брзо нормализовати односе са ММФ-ом.

Такође, председник је затражио подршку Светске банке развојним пројектима у области пољопривреде и енергетике, а такође и подршку буџету Републике Србије, како би наша земља могла добити на времену да поправи стање у својој привреди.

Армитиџова је истакла да поздравља ставове председника Републике Србије и истакла да је Светска банка врло заинтересована да сарађује са Србијом на реализацији бројних пројеката од општег значаја.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи