Читај ми!

Оптужнице за корупцију на Космету

Тужилац Еулекса поднео пријаве због корупције против 10 особа, од којих су осам бивше судије. Они се терете за злоупотребе и корупцију у 15 грађанских парница у вези са имовинским споровима на Косову и Метохији.

Еулексов тужилац из Канцеларије специјалног тужиоца Косова подигао је оптужницу против 10 особа осумњичених за корупцију, а међу њима је осам бивших судија.

Међу осумњиченима су, како се наводи у саопштењу, бивши председник Општинског суда у Приштини, четворо бивших судија Општинског суда у Приштини, троје бивших судија Окружног суда, један адвокат и један представник друштвеног предузећа.

Бивши председник Општинског суда је оптужен за кривична дела злоупотребе службеног положаја и овлашћења, као и пружање помоћи у доношењу незаконите судске одлуке.

Представник друштвеног предузећа и адвокат оптужени су за кривична дела пружања помоћи у злоупотреби службеног положаја и овлашћења и пружање помоћи у доношењу незаконите судске одлуке.

Сумња се, како се наводи у саопштењу Еулекса, да су осумњичени били умешани у 15 грађанских парница у вези са имовинским споровима против друштвеног предузећа која су била у надлежности Специјалне коморе Врховног суда Косова.

Осумњичени су били умешано на различите начине, на основу њиховог рада и занимања.

Случај је кривично гоњен од стране Еулексовог тужиоца из Канцеларије специјалног тужиоца Косова, каже се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи