Читај ми!

Коалиција СНС–СПС–СПО у Новом Саду?

Српска напредна странка разговараће са Социјалистичком партијом Србије и Српским покретом обнове о формирању власти у Новом Саду.

Новосадски одбор Српске напредне странке позвао је градске одборе Социјалистичке партије Србије и Српског покрета обнове на разговор о могућности формирања нове владајуће коалиције у највећем граду у Војводини.

"Разговор са делегацијама ове две одборничке групе, који би уследио већ током ове недеље, водиће се о усаглашавању заједничке платформе развоја града Новог Сада у наредне четири године, уз потписивање коалиционог споразума", навео је СНС у саопштењу за јавност.

Председник СПС-а Ивица Дачић изјавио је да је та странка спремна на промену градске власти у Новом Саду, јер "треба ускладити формирање власти на локалном и републичком нивоу".

СПС је тренутно у Новом Саду део владајуће коалиције са Демократском странком, Лигом социјалдемократа Војводине и Српским покретом обнове.

СНС у смени актуелне градске власти, поред СПС-а, рачуна и на по пет одборника Демократске странке Србије и Двери.

Пошто СНС има 15 одборника, а СПС седам, то значи да би те четири странке имале 32 одборника, док им за већину треба 40.

СПО је на изборима наступио на листи ЛСВ-а, која је освојила 15 одборничких мандата. Уколико би и СПО пристао на коалицију са напредњацима, они би додали своја три одборника што би било недовољно за већину.

Шест одборника има Ромска демократска странка која је са три одборника СПО-а формирала одборнички клуб "Сви за Нови Сад". Тај одборнички клуб саопштио је да ће преговарати са свима, с циљем да се оствари њихов програм поделе Новог Сада на општине.

СПО је део владајуће коалиције и има своје представнике и у Градском већу, као и директоре градских јавних и комуналних предузећа.

РДС је на конститутивној седници градског парламента подржао актуелну владајућу коалицију, а ту странку оптуживали су из редова СНС-а да је ушла у градски парламент кроз куповину гласова бирача.

Српска радикална странка, која има пет одборника, саопштила је да ни под којим условима неће подржати "издајнике" из СНС-а.

Мањинска партија Ниједан од понуђених одговора, која има једног одборника у Скупштини Новог Сада, саопштила је тражи расписивање нових локалних избора у Новом Саду и да неће подржати ниједну власт у граду.

Једног одборника има и Савез војвођанских Мађара, чији се лидер Иштван Пастор заложио да се истраже медијске спекулације о куповини одборника у локалним самоуправама.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи