Читај ми!

Потребна сагласност за дупле функције

Jавни функционери који намеравају да ступе и на другу јавну функцију, дужни су да у року од три дана после избора од Агенције за борбу против корупције траже сагласност за обављање друге функције.

Сви који су после избора постали јавни функционери а намеравају да ступе и на другу јавну функцију дужни су да у року од три дана после избора, постављења или именовања од Агенције за борбу против корупције траже сагласност за обављање друге функције, саопштили су из агенције.

"Ако неко хоће да обавља две функције истовремено, онда је потребно да тражи сагласност од агенције, која ће га обавестити да ли је то могуће или је реч о сукобу интереса. Законом су дефинисане функције, које се могу истовремено обављати", рекла је портпаролка Агенције за борбу против корупције Александра Костић.

Захтев за добијање сагласности од агенције су дужни да траже и бивши функционери, који намеравају да се запосле или сарађују са онима који обављају делатност у вези са функцијама на којима су били.

"Ако је неко био, рецимо, гувернер, пошто смо имали такав случај и хоће да се приватно запосли у банци, онда мора од Агенције да тражи сагласност за тај посао, јер постоји могућност да на новом послу као предност користи информације до којих је дошао као гувернер", рекла је Костићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи