Читај ми!

Стано: Признање Косова није услов

Портпарол европског комесара за проширење Петер Стано нагласио да признање Косова није услов за придруживање. Европска комисија неће коментарисати изјаву Мартија Ахтисарија да Србију не треба пуштати у ЕУ док не призна Косово, навео Стано.

Портпарол европског комесара за проширење Петер Стано рекао је Танјугу да Комисија неће коментарисати изјаву Мартија Ахтисарија да Србију не треба пуштати у ЕУ док не призна Косово, али је нагласио да признање Косова није услов за придруживање.

"Ми не коментаришемо мишљења које у медијима износе појединци, било да су бивши или активни политичари", рекао је Стано.

Бивши изасланик УН за Косово и добитник Нобелове награде за мир Марти Ахтисари изјавио је у недавном разговору за загребачки "Вечерњи лист" да Србија не треба да буде примљена у ЕУ док не призна независност Косова.

Ахтисари је тада нагласио да Србији не треба чинити никакве уступке кад је реч о Косову и Босни и Херцеговини, а ако она то не прихвати "нека иде у Русију".

Међутим, Стано је подсетио да је јединствен став Европског савета и Комисије да "признање Косова не спада у критеријуме за придруживање".

Петер Стано је поновио раније изречене ставове Штефана Филеа и шефице европске дипломатије Кетрин Ештон да се од нове српске владе очекује наставак рада на реформама и што скорији наставак дијалога са Приштином.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи