Читај ми!

РИК доделио 15 нових мандата

Због одласка на друге функције, Републичка изборна комисија констатовала престанак мандата 15 посланика. Упражњена места попуњена посланицима који су били наредни на листама тих странака и коалиција.

Републичка изборна комисија констатовала је престанак мандата 15 посланика због одласка на друге функције, међу којима су и Бојан Пајтић, Ружица Павловић Ђинђић из ДС-a, лидери СПС-a и СНС-a Ивица Дачић и Александар Вучић и упражњена места попунила посланицима који су били наредни на листама тих странака и коалиција.

РИК је због преузимања функција у извршној власти, неспојивих са посланичком, констатовао престанак мандата и лидеру НС-a Велимиру Илићу, шефу ПУПС-а Јовану Кркобабићу, социјалистима Жарку Обрадовићу, Милутину Мркоњићу, Славици Ђукић Дејановић, председнику и члановима УРС-а Млађану Динкићу, Сузани Грубјешић и Верици Калановић, као и лидеру СДПС-а Расиму Љајићу.

Мандат је престао и функционерима СНС-a Зорани Милановић и Горану Кнежевићу.

Упражњена места, одлуком РИК-а, попунили су са листе "Избор за бољи живот" Бранка Каравидић, Синиша Лазић и Иван Бауер, са листе СПС–ПУПС–ЈС Снежана Богосављевић Бошковић, Славољуб Влајковић, Зоран Радовановић, Борислав Ковачевић и Бојана Кркић.

Са листе УРС-а послaнички мандат су добили Мирослав Чучковић, Ана Новаковић и Владимир Илић, док су редове напредњака попунили Невена Аџемовић, Павле Марков, Јасмина Обрадовић и Нинослав Гирић.

На седници је донета и одлука о образовању Радне групе за израду интегритета. На формирање те групе обавезује Закон о Агенцији за борбу против корупције, којим је прописана обавеза да државни органи и организације доносе своје планове интегритета.

Циљ усвајања плана интегритета је стварање институционалног механизма за спречавање и умањење ризика да се јавна овлашћења обављају супротно сврси због којих су установљене, да се побољша ефикасност и ефективност рада институције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи