Читај ми!

Ахтисари поново условљава

Док Србија не призна Косово, не треба је пустити у ЕУ, рекао Марти Ахтисари, бивши изасланик УН. Србија је одавно изгубила право над Косовом, каже Ахтисари.

Бивши изасланик Уједињених нација за статус Косова Марти Ахтисари изјавио је за загребачки Вечерњи лист да Србију не треба пустити у Европску унију док не призна Косово.

"Ако желе у Русију нека иду тамо. Никакви уступци нису прихватљиви, ни у БиХ, нити другде", рекао је Ахтисари коментаришући изјаву председника Србије Томислава Николића да неће признати Косово чак и по цену да његова земља не уђе у Унију.

"Србији не би требало дозволити да уђе у Европску унију док не буде признала Косово. Србија је одавно изгубила право над Косовом. Она се годинама лоше понашала према Косоварима", рекао је Ахтисари, добитник Нобелове награде за мир.

Према његовим речима, пет земаља чланица ЕУ, које нису признале Косово, помогло је Србији у њеним напорима. Ахтисари је, међутим, уверен да ће се то "врло брзо променити". Марти Ахтисари наводи да ће "ускоро и стота земља признати Косово".

Независност Косова, како пише Вечерњи лист, до сада је признала 91 земља.

Број коментара 45

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи