Читај ми!

Дачић разговарао са Кетрин Ештон

Србија ће остати поуздан партнер и стуб мира и стабилности у региону, рекао премијер Ивица Дачић у телефонском разговору са Кетрин Ештон.

Премијер Ивица Дачић, у данашњем телефонском разговору са високом представницом Европске уније Кетрин Ештон, рекао је да Србија чврсто стоји на европском путу, да је спремна за наставак свеобухватних реформи у складу са европским вредностима.

Дачић је, како је саопштено из владе, рекао да за то постоји широка подршка бирача и посланика у Скупштини Србије због чега би добијање датума за почетак преговора за приступање ЕУ били потврда досадашњих напора Србије.

У саопштењу се наводи да је Дачић у разговару са велики бројем међународних и регионалних лидера пренео поруку да ће Србија остати поуздан партнер и стуб мира и стабилности у региону.

Изразио је и чврсту намеру Владе Србије да спроведе до сада постигнуте договоре и настави дијалог Београда и Приштине на политичком нивоу ради постизања практичних и одрживих решења која воде нормализацији живота обичних људи на Косову, и Срба и Албанаца.

Ештонова је честитајући формирање Владе Србије, нагласила да су пред њом тешки задаци и да је Европска унија спремна да подржи Србију у њиховом решавању. Истакла је значај регионалне сарадње и неопходност да се дијалог Београда и Приштине настави што пре уз подршку и учешће Европске уније.

Висока представница је након данашње скупштинске седнице на којој је Влада изгласана лично телефоном честитала Ивици Дачићу.

Честитакама се, у писаном саопштењу, придружио и комесар за проширење Штефан Филе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи