Читај ми!

САД наставља сарадњу са Србијом

Пред Србијом је пуно посла, посебно на јачању регионалних односа, наставку дијалога са Приштином и даљој изградњи правних институција, поручила амбасадорка САД на састанку са предсдником Скупштине Небојшом Стефановићем. САД ће наставити да сарађују са парламентом и новом владом, изјавила Ворликова.

Сједињене Америчке Државе ће наставити да сарађују са парламентом и новом владом, посебно у подршци Србији у њеним напорима да постане чланица ЕУ, поручила је Мери Ворлик на заједничкој конференцији за новинаре са председником Скупштине Србије Небојшом Стефановићем.

"Надам се да ће нова влада радити вредно и као тим, нарочито у областима владавине права и борбе против корупције и криминала", рекла је Ворлик.

Амбасадорка је додала да САД желе да наставе билатералну сарадњу са Србијом, указујући да је пред парламентом и владом пуно посла, посебно у областима јачања регионалних односа, наставку дијалога са Приштином и даљој изградњи јаких правних институција.

Председник парламента Србије Небојша Стефановић истакао је да скупштина жели јачање односа са САД и проширивање оквира сарадње.

Стефановић је рекао да је са америчком амбасадорком разговарао и о пројектима које су до сада САД помагале, у смислу отварања српског парламента ка јавности и омогућивању лакшег приступа електронској управи, али и других пројеката за јачање демократије.

Председник српског парламента нада се је сусрет са америчком амбасадорком један од редовних сусрета који ће омогућити да Србија боље разуме размишљање САД, али и да САД разумеју шта је позиција Београда по свим важним државним питањима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи