Читај ми!

РОСУ упао у српску банку

Инспектори Централне банке Косова, уз помоћ специјалаца РОСУ и косовске полиције, упали у просторије Дунав банке у Грачаници и конфисковали опрему и документацију. Радници ЦБК упали и у просторије те банке у Штрпцу.

Инспектори Централне банке Косова, уз помоћ специјалаца Росу и косовске полиције, упали у просторије Дунав банке у Грачаници и Штрпцу и запленили опрему и документацију. У акцијама нема ухапшених.

Дунав банка а.д. Звечан у Грачаници и Штрпцу до даљег не ради због акције инспектора Централне банке Косова, изведене уз помоћ косовске полиције.

Командир станице полиције у Грачаници Братислав Трајковић рекао је да је полицијска станица наредбом из главне дирекције пружила асистенцију Централној банци Косова, која је због неодговарајуће лиценце извршила претрес у банци у Грачаници.

У акцији су учествовали и припадници специјалне јединице полиције. Више полицијских возила блокирало је главну саобраћајницу у Грачаници испред банке, док су специјалци под пуном опремом обезбеђивали операцију.

Идентична акција и у филијали Дунав банке у Штрпцу.

Директор филијале Дунав банке у Штрпцу Драгољуб Дејановић каже да су инспектори Централне банке Косова и специјалци Росу ушли у просторије банке и почели да чупају сервере и каблове.

"Документацију су сакупили, као и паре из фиоке. Питао сам их шта раде и замолио да урадимо попис на шта су ми одговорили да не бринем", присећа се Дејановић.

Централна косовска банка саопштава да једино та установа може да издаје лиценце за рад на Косову, и да је приликом провере утврђено да Дунав банка у Грачаници и Штрпцу нема дозволу.

Дунав банка је бивша Косовско Метохијска банка а.д. Звечан, која ради у систему Народне банке Србије.

Током претреса није било малтретирања службеника банке.

"Рекао сам да су због лиценце могли да нас прво упозоре па би ми тражили. Нису хтели да разговарају јер имају своја наређења", каже Дејановић.

Филијала у Штрпцу међу клијентима има и физичка лица и предузећа. Финансијске трансакције фабрике металних делова "Иво лола Рибар" у Штрпцу су обустављене.

Директор фабрике "Иво Лола Рибар" у Штрпцу Милан Стојчетовић истиче да су у банци имали нешто пара и да имају клијенте који динарски плаћају преко банке у Звечану.

"Док она не ради ми нећемо моћи да користимо услуге и нећемо моћи да користимо новац који нам долази преко ове банке", објашњава Стојчетовић.

Филијале Дунав банке радиле су у Грачаници и Штрпцу несметано од краја сукоба на Косову до данас.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи