Читај ми!

Коштуница: ДСС посејао семе неутралности

Поводом 20 година постојања ДСС-а, Војислав Кошутница изјавио да је та странка дубоко засејала "семе политичке неутралности", које ће донети добробит Србији. Врхунац државотворне политике ДСС-а представља доношење новог Устава 2006., истакао Коштуница.

Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница рекао je, поводом 20 година рада странке, да је ДСС у Србији "дубоко засејала семе политичке неутралности" и да верује да ће оно донети добробит Србији.

"Верујем да смо у Србији дубоко засејали добро семе политичке неутралности земље и да ће то семе када у право време сазри донети добар плод и истинску добробит Србији", оценио је Коштуница у Београду на свечаној седници Главног одбора странке.

Осврнувши се на рад странке у протеклих 20 година, Коштуница је рекао да је путоказ даљег деловања странке садржан у програму који носи назив "Зашто Србија, а не Европска унија".

"Брисел је био тај који је прекршио своје обећање да ће целовита Србија ући у ЕУ. Испоставило се да Брисел има на уму само скраћену Србију као потенцијалног члана Европске уније", указао је Коштуница објашњвајући разлоге због којих је његова странка против уласка земље у ЕУ.

Према његовим речима, "врхунац државотворне политике Демократске странке Србије представља доношење новог Устава 2006. године" када је странка била на власти.

"Било је тада преко потребно уставом заокружити државност Србије, заштитити њену државну целину јер је време увелико превазишло Устав из 1990. године", навео је Коштуница.

Поводом обележавања двадестогодишњице, ДСС је припремио књигу "Искуство државотворне политике: Двадесет година Демократске странке Србије".

Поповић: Принципи испред власти

Потпредседник ДСС-а Александар Поповић рекао је да у странци и даље важи начело успостављено приликом њеног оснивања пре 20 година - да се од принципа не одустаје зарад било какве користи или учешћа у власти.

"ДСС, то је данас ствар части и достојанства", истакао је Поповић.

Потпредседник странке Ненад Поповић, задужен за израду економског програма странке и програма економског развоја Србије, оценио је да је борба за суверенитет државе тесно повезана са јачањем привреде и растом стандарда становништва.

Према његовим речима, политика "и ЕУ и Косово немогућа", а да је приступ да "ЕУ нема алтернативу" лажан.

"Сада се и чланице ЕУ окрећу тесној сарадњи са Русијом", навео је Поповић и додао да је ДСС данас "једина странка са јасним програмом - политичке и војне неутралности".

Гости на свечаном Главном одбору ДСС-а, између осталих, били су председник Српске демократске странке Младен Босић, представници Самосталне демократске српске странке из Вуковара и Демократске партије Срба у Македонији.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи