Читај ми!

Срби блокирали пут ка Јарињу

Незадовољни због кретања возила којима се превози комерцијална роба, грађани места Лепосавић и Лешак блокирали пут од Јариња до Руднице.

Стотинак грађана из Лепосавића и Лешка, на крајњем северу Косова, блокирали су балванима магистрални пут од административног прелаза Јариње до Руднице, незадовољни због кретања теретних возила којима се превози комерцијална роба.

Грађани сматрају да је то још један покушај да се на прелазима са централном Србијом инсталирају косовске институције и да се тај део Покрајине интегрише у косовски систем.

Председник Општине Лепосавић Драгиша Васић, који је са грађанима, рекао је за агенцију Бета да грађани протестом на миран начин изражавају неслагање са намером власти у Приштини да "интеграцијом севера Косова и Метохије заокруже своју независност".

Васић је оценио да је "ово што се дешава на северу наставак прошлогодишњег протеста Срба који су се разним видовима демократског отпора супростављали приштинским властима и делу међународне заједнице да применом силе инсталирају косовску царину и пограничну полицију".

Грађани који су блокирали пут пропуштају путничке аутомобиле, али не дозвољавају пролаз теретним возилима.

У селу Рударе, у општини Звечан, неколико стотина Срба на северу Косова обележило је годину дана од постављања барикада.

Са скупа је поручено да не желе интеграцију севера у такозвано "косовско друштво" и да неће дозволити да на северу покрајине заживе приштинске институције.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи