Читај ми!

Ештонова и Тачи о наставку дијалога

Висока представница ЕУ Кетрин Ештон и косовски премијер Хашим Тачи сложили су се у Бриселу да је неопходно да се настави дијалог Београда и Приштине.

Наставак дијалога Београда и Приштине нужан, речено је на састанку високе представнице Европске уније Кетрин Ештон и косовског премијера Хашима Тачија у Бриселу.

Ештонова је истакла да ти разговори треба да се обнове што је пре могуће, чим буде у Београду ступила на дужност нова влада, саопштила је њена портпаролка Маја Коцијанчич.

Према њеним речима, висока представница ЕУ "подвукла је важност да обе стране у потпуности спроведу све споразуме постигнуте у дијалогу".

Европски дипломатски извори рекли су Бети да се улажу напори да, ако је могуће, већ у петак на разговоре с Кетрин Ештон у Брисел допутује нови премијер Србије Ивица Дачић, пошто се очекује да сутра буде формирана његова влада.

Према изворима у Бриселу, на састанку Ештон-Дачић би, поред програма нове Владе Србије, свакако требало да буде речи о уређивању односа Београда и Приштине, будући да се очекује да ће Европска комисија моћи да извести Европски савет да је Србија испунила услове за покретање преговора о пријему у ЕУ.

Кључни услов за то је што брже настављање преговора Београда и Приштине, утолико пре што је и председник Србије Томислав Николић недавно у Бриселу оценио да би тај дијалог требало подићи на виши, политички ниво.

Кетрин Ештон је на данашњем састанку с Тачијем рекла да је "задовољна због обнављања мандата Еулексу" и нагласила да је та мисија важан саставни део ангажовања ЕУ на Косову.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи