Читај ми!

СНС: Ко је крив за пљачку народне имовине?

Скандалозно саопштење Управе за јавне набавке да је у хитним набавкама потрошено више од осам милијарди динара у овој години, саопштио СНС. У тој странци кажу да од државних институција очекују да што пре одговоре који су државни функционери криви за пљачку народне имовине.

Српска напредна странка саопштила је да је "скандалозно саопштење" Управе за јавне набавке да је у хитним набавкама потрошено више од осам милијарди динара у овој години и навела да очекује од државних институција да у најкраћем року одговоре који су државни функционери криви за пљачку народне имовине.

Директор Управе за јавне набавке Предраг Јовановић rekao je гостујући на РТС-у да су у првој половини ове године забележене нерегуларности приликом хитних јавних набавки у вредности од осам милијарди динара, што је три пута више него у целој прошлој години.

СНС сматра да грађани морају да знају ко је крив за пљачку народне имовине, ко је и због чега крио од јавности у Србији праву истину о нерегуларностима у јавним набавкама и због чега Предлог закона о јавним набавкама, који је сачинила напредњаци, никад није стављен у скупштинску процедуру.

Како је наведено у саопштењу, Српска напредна странка је током предизборне кампање упозоравала на размере крађе у систему јавних набавки, које су, како наводи СНС, спроведене по директним инструкцијама Владе Србије.

"Сада се одједном појављује запрепашћујући податак надлежне институције да је само у 2011. години у сивој зони нестало скоро три милијарде динара, а у 2012. чак три пута више новца", наводи се у саопштењу.

Српска напредна странка очекује од државних институција да у најкраћем року одговоре ко су државни функционери који су криви за пљачку народне имовине.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи