Читај ми!

Борба против рецесије и департизација

Држава ће обезбедити новац за плате и пензије до краја године, каже за РТС кандидаткиња за министарку Верица Калановић. План за 2013. годину је прављење одрживог система, смањење дефицита, повећање прихода, рад на реформама и департизација, навела Калановићева.

Функционерка УРС-а и кандидаткиња за министра за регионални развој и локалну самоуправу Верица Калановић рекла је да ће држава обезбедити новац за плате и пензије до краја године и да неће ући у кризу какву неки песимисти предвиђају. Нова влада ће у 2013. години радити на прављењу одрживости система, смањењу дефицита, повећању прихода, као и на неопходним реформама.

"Задатак владе је да се избори са стањем у буџету, за које не каже само лидер моје и странака које улазе у владу, већ сви да да је веома тешко, да је буџетски дефицит прешао седам посто, да пара у буџету нема, да је јавни дуг прешао 50 одсто. Дакле, сви анализирају стање и очекују конкретне мере", навела је Калановићева.

Према њеним речима, данас јесте једна врста храбрости ухватити се у коштац са таквим стањем у буџету и обезбедити нормално функционисање државе и исплату плата и пензија.

Међутим, како је рекла, коалиција која треба да формира владу направилa je план како ће да делује у правцу фискалне консолидације и у правцу повећања приходне, а смањења расходне стране.

Калановићева је оптимиста и када је департизација у питању.

"Пред нама је чињенично стање да смо имали поделе у јавним предузећима као у партијским феудима што је доводило до тога да јавна предузеће не функционишу на задовољавајући начин и представљају оптерећење за буџет", навела је кандидаткиња за министарку.

Нова коалиција се озбиљно договорили да побољша економску и социјалну ситуацију тако што ће поставити способне менаџере на јавним конкурсима како јавна предузеће не би била она којима треба да се додаје уместо да она пуне буџет, објаснила је Калановићева.

Говорећи о предлогу СНС-а да Милица Делевић из ДС-а буде нови шеф дипломатије, Калановићева је рекла  да је то још један пример департизације о којој говори.

"Сви кадрови који су радили свој посао веома квалитетно треба да остану на својим местима па ту мислим и на Делевићеву. Њена одлука је била да се не експонира политички, па не знам у ком правцу ће ићи и њена одлука у вези са Канцвеларијом за европске интеграције", навела је Калановићева.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи