Читај ми!

Вучић: Милица Делевић може да остане

Много пута сам разговарао са Милицом Делевић, она је у Канцеларији за европске интеграције и немам најаве да ће да је напусти, рекао лидер СНС-а Александар Вучић.

Шеф посланичке групе Српске напредне странке Александар Вучић рекао је да нема најаве да ће Милица Делевић отићи из Канцеларије Владе Србије за европске интеграције.

"Ја сам много пута разговарао са Милицом Делевић. Она је у Канцеларији за европске интеграције и немам најаве да ће да је напусти", рекао је Вучић новинарима у Скупштини Србије.

Милица Делевић је раније најавила да неће прихватити понуду нове владајуће већине да преузме место министра спољних послова у новој Влади Србије.

Наставак разговора са ММФ-ом 

Говорећи о сарадњи са светским финасијским институцијама, Вучић је најавио да ће нова влада "одмах започети разговоре са Међународним монетарним фондом и Светском банком". Вучић је у изјави новинарима рекао да новој влади предстоји период тешког премошћавања, јер је рупа у буџету велика.

Према његовим речима, први закони почеће да се усвајају између 5. и 10. сетембра. "Очекујемо велики замах, значајне реформе", најавио је Вучић додајући да са узбуђењем очекује закон о јавним набавкама.

"Ми или ћемо нешто да променимо или боље да владу не формирамо", поручио је Вучић додајући да "није циљ седање у фотеље, јер се нико није родио у фотељи, нити ће у њој умрети".

Влада ће бити бескромпромисна у борби против корупције, или је неће бити, нагласио је вршилац дужности лидера СНС-а.

Када је реч о спорним приватизацијама Вучић је рекао да му треба мало времена да се бави тим питањем, и да се не ради само о 24 приватизације које помиње Европска комисија, већ и о другима које ће бити размотрене.

Упитан о судбини гувернера Народне банке Србије Шошкића Вучић је подвукао да ће све што буде учињено бити у складу са законом и Уставом.

Александар Вучић је указао да више од половине људи које је предложио СНС нису били део власти, као и да што се тиче њихових биографија, нико неће моћи да замери било шта.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи