Читај ми!

Вулин: Канцеларија исто што и министарство

Канцеларија за Косово и Метохију имаће иста овлашћења и ни по чему се неће разликовати од Министарства за Косово и Метохију које је постојало у претходној влади, рекао кандидат за шефа те канцеларије Александар Вулин.

Кандидат за шефа Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин каже да ће та канцеларија имати иста овлашћења и да се ни по чему неће разликовати од Министарства за Косово и Метохију које је постојало у претходној влади.

"То је форма, а суштина је да држава Србија брине о сваком свом делу и бринуће и те како", рекао је Вулин.

Вулин је агенцији Бета рекао да ће приоритети Канцеларије за Косово и Метохију бити олакшање живота и очување српског становништва у покрајини.

"Сачувати постојећи број наших грађана на територији Косова и Метохије и повећати га, омогућити да живот буде лакши, достојанственији и праведнији, то је разлог постојања ове канцеларије", рекао је Вулин.

Он је рекао да ће се тек видети какве ће нова влада доности мере и законе који ће омогућити бољи живот за грађане. 

Вулин је рекао да Косово није ствар политике, нити било које политичке партије и да ће се нова власт потрудити да се створи апсолутни консензус по питању Косова.

"Сви који су заинтересовани добродошли су да учествују. Постоји Устав Србије и Резолуција 1244, немате шта ту да мењате, али начини поштовања Устава и спровођења Резолуције 1244 су нешто о чему морамо да размислимо", рекао је Вулин.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи