Читај ми!

Реџепи: Полиција неће интервенисати

Полиција неће интервенисати на северу Космета, слично прошлогодишњој акцији у јулу, рекао косовски министар унутрашњих послова Бајрам Реџепи. Напредује истрага поводом убиства супужника Јевтић, рекао Реџепи у Талиновцу.

Косовски министар унутрашњих послова Бајрам Реџепи искључио је понављање полицијске интервенције на северу Косова, сличне прошлогодишњој у ово време.

Реџепи је рекао да је "косовска влада заинтересована за гашење паралелних структура на северу и да интегрише тај део Косова".

"Влада се обавезала да угаси паралелне струцтуре на северу Митровице, али то не може постишћи без помоћи Кфора и Еулекс полиције", рекао је Реџепи током обиласка Срба повратника у селу Дреновац код Клине, где су прошлог месеца двојици Срба запаљене куће.

Реџепи је осудио паљење две куће српских становника и обећао помоћ Владе у сарадњи са локалним институцијама који ће радити на процесу повратка, упркос изазовима.

Генерални директор косовске полиције Шпенд Мађуни је рекао да полиција има посебан план за становнике села Дреновац, ради обезбеђивања њихове сигурности.

Министар унутрашњих послова Косова Бајрам Реџепи изјавио је данас у селу Талиновац код Урешевца да истрага убиства супружника Јевтић напредује и оценио да је најмање вероватно да је мотив тог убиства била њихова етничка припадност.

"У истрагу убиства Јевтића укључен је и Еулекс, о детаљима истраге не могу да говорим, али кад тад ће се знати ко је починилац тог гнусног злочина, који је фактички био егзекуција. Тај злочинац мора да буде изведен пред лице правде", казао је Реџепи новинарима у том урошевачком селу.

Према његовим речима, и за породицу и за грађане и све друге биће лакше ако се што пре установи ко је починиалц тог злочина.

Реџепи је казао да не може да каже да ли су супружнике убили Албанци или Срби, али је навео да "етнички мотив није снажан у овом случају".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи