БДЗ: Без промене политике према Бошњацима

Састав нове владе Србије не указује на значајне промена у вођењу државе и односа власти према Бошњацима, сматрају у Бошњачкој демократској заједници.

Бошњачка демократска заједница (БДЗ) оценила је да састав нове владе Србије не охрабрује да ће доћи до значајних промена у вођењу државе и односа власти према Бошњацима.

Чињеница да су и у новој влади министарске позиције поверене Расиму Љајићу и Сулејману Угљанину, само показује да је политика власти према бошњачком народу у Србији непромењена, без обзира на промену политичких носилаца власти, наводи у саопштењу БДЗ.

"Очито је да су министарске позиције двојице политичара из Санџака једини начин њиховог одржавања у политичком животу и доказан метод држања бошњачког народа у положају подређености", сматрају представници БДЗ.

Очигледно је да по питању односа према Бошњацима и Санџаку не постоје идеолошке нити партијске границе, кажу у БДЗ и додају да власт у Београду и два санџачка политичара показују да за њих јавна реч, обећања и морални принципи немају никакву вредност.

"Верујемо да ће овакав однос прама Санџаку и грађанима ове регије убрзати подизање свести Бошњака, који ће се и даље окупљати око БДЗ, јединог политичког стожера коме су национални интереси, права грађана и економски опоравак важнији од министарских позиција и привилегија власти", порука је Бошњачке демократске заједнице.

Председник Бошњачке демократске заједнице, која је блиска муфтији Муамеру Зукорлићу, је Емир Елфић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи