Читај ми!

Кандидати за министре социјалиста

Поред премијерске функције, Ивица Дачић обављаће и функцију министра унутрашњих послова. Главни одбор СПС-а подржао предлоге да у новој влади буду и Жарко Обрадовић, Милутин Мркоњић, Славица Ђукић Дејановић и Јован Кркобабић.

13.54 - Главни одбор СПС једногласно подржао предложене кандидате за чланове будуће владе. 

13.43 - Ивица Дачић предложио је Главном одбору да осим функције премијера он буде на челу и Министарства унутрашњих послова, Славица Ђукић Дејановић министарка здравља, Жарко Обрадовић да остане на месту министра просвете, а Милутин Мркоњић министар саобраћаја. Лидер ПУПС-а Јован Кркобабић биће потпредседник владе и министар рада, запошљавања и социјалне политике.

13.24 - Почела седница Главног одбора Социјалистичке партије Србије.

Једногласном одлуком Главног одбора Сoцијалистичке партије Србије потврђена су имена кандидата те странке за министре у будућој Влади Србије.

Мандатар будуће владе Ивица Дачић саопштио је на седници Главног одбора СПС да ће поред њега, који ће обављати и функцију министра унутрашњих послова, у новој влади бити и Жарко Обрадовић, Милутин Мркоњић, Славица Ђукић Дејановић и Јован Кркобабић.

Дачић је на седници ГО у седишту странке прецизирао да ће Обрадовић водити министарство просвете, науке и технолошког развоја, Мркоњић саобраћаја, Ђукић Дејановић здравља, а Кркобабић рада и социјалне политике.

СПС ће за генералног секретара Владе Србије предложити Вељка Одаловића, док ће Кркобабић бити и потпредседник Владе.

Према његовим речима, СПС ће после 12 година имати премијера и то, како је рекао, "није политичка победа, већ животни испит - да ли кадрови СПС знају да раде посао".

"То је животни испит на коме ће нас грађани оцењивати. Како буде грађанима, биће и мени као премијеру", рекао је Дачић.

Дачић је напоменуо да је СПС донео одлуку о формирању парламентарне већине са Српском напредном странком и Уједињеним регионима Србије, јер је, како је рекао, уважио изборни резултат и нову реалност на политiчкој сцени.

Према његовим речима, СПС је на мајским изборима постигао скоро двоструко бољи резултат по броју гласова и по броју посланичких мандата којих ће у новом скупштинском сазиву бити 44 уместо 20, колико је имао у претходном.

"Циљ ће бити да Влада функционише као тим и да сви одлучију заједно, без обзира на политичке разлике", истакао је Дачић.

Дачић је подсетио да ће, по коалиционом споразуму, циљеви Владе бити заштита националних и државних интереса, наставак евроинтеграција, смањење дефицита државног буџета и оштра финансијска дисциплина, штедња у државној управи, социјална правда, сузбијање корупције и криминала.

Према најавама, нова влада требало би да има 17 ресора и 19 чланова, укључујћи председника и потпредседнике.

Мандатар Дачић је раније рекао да очекује да ће будућа парламентарна већина бити највећа у последњих десет година. 

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи