Читај ми!

ЛДП: Фронт за уставне промене

У Војводини ће се створити јединствени фронт за уставне промене, оценио политички савет Покрајинског одбора ЛДП-а и најавио да ће ЛДП у томе врло активно учествовати.

Политички савет Покрајинског одбора Либерално-демократске партије (ЛДП) оценио је да ће се у Војводини створити јединствени фронт за уставне промене и најавио да ће ЛДП у томе врло активно учествовати.

"Стање са положајем Покрајине мора се мењати. Јасно је да десничарска власт спрема и даље ударе на Војводину и томе ће се политичке снаге окупљене око ЛДП-а супротставити аргументима", наводи се у саопштењу за јавност.

Оцењује се да су одлуке Уставног суда Србије, којима су суспендоване поједине надлежности Војводине, биле очекиване, "у светлу победе националистичке деснице" на мајским изборима у Србији.

ЛДП наводи да су у Војводини, насупрот томе, победиле проевропске, демократске партије које на сасви другачији начин промишљају аутономију и уставни положај Покрајине.

"Ове снаге, укључујући и невладин сектор и истакнуте појединце, нису подржале ни Устав који на референдуму у Војводини није прошао. Резултати наметнутих уставних решења су празна, несадржајна аутономија, па се чак и она оспорава", пише у саопштењу.

Политички савет Покрајинског одбора ЛДП-а је нови орган те странке, која има и Политички савет при централи у Београду.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи