Читај ми!

УН без одговора о убиству косовских Срба

Шеф мировних операција УН није могао да одговори на питања о убиству Срба на Космету и посети сиријских побуњеника Приштини, на седници Савета безбедности одржаној иза затворних врата.

22.00 - Шеф мировних операција УН Ерв Ладсус рекао дипломатама да не зна ко је убио двојицу Срба, а да је о посети сиријских устаника Приштини обавештен само из новинских чланака.

Најмоћније тело светске организације расправљало је у Њујорку, иза затворених врата, о стању на Косову, посебно о убиству брачног пара у селу Талиновац, као и о недавним посетама сиријских побуњеника и представника нових либијских власти Приштини.

Заменик руског амбасадора при Уједињеним нацијама, Саша Панкин је инсистирао на расветљавању недавног убиства двоје Срба на Косову, али и истрагама о застрашивању српских повратника на Косово, рекао је за Интернет портал РТС-а извор у УН.

Русија, како је навео тај извор, није добила одговор ни на једно питање постављено шефу мировних операција УН Ерву Ласусу, јер је Фрацуз рекао да о убиствима Срба и посети сиријских устаника не зна ништа.

Осим питања везана за убиства Срба, Русија је осталим државама пренала озбиљну забринутост због најава да би борци из Либије и Сирије могли бити увежбавани на Косову, а да ће, заузврат, Триполи после формирања нове владе признати независност Косова, као и да ће, после свргавања режима Башара ал Асада, истим путем поћи и Дамаск.

Консултације Савета безбедности УН одржане су после серије напада на Србе током прославе Видовдана на Косову, када је више од тридесет особа повређено у одвојеним инцидентима код Мердара и Газиместана.

Редован извештај генералног секретара УН Бан Кимуна о стању на Косову биће подељен амбасадорима Савета безбедности до краја месеца, односно након његове Балканске турнеје.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи