Извор: РТС, Фонет

Десети протест грађана и коалиције "Србија против насиља" завршен испред РТС-а

У Београду је одржан десети протест на позив коалиције "Србија против насиља". Најавили су да ће тражити међународну подршку за формирање међународне комисије за изборне неправилности. Грађани и присталице СПН-а су се као и обично окупили испред седишта Републичке изборне комисије. Данашњи протест окончан је после шетње и говора испред улаза у зграду РТС-а.

РТС редовно извештава о свим протестима

Поводом оптужби да РТС није извештавао о протестима испред РИК-а, подсећамо да у својим програмима, као и на Интернет порталу, РТС редовно прати све протесте испред РИК-а, а овим протестима била је посвећена и емисија Око.

Тако су на сајту РТС-а праћени сви протести, почевши од првог протеста 18. децембра. Пратили смо и други протест наредног дана, као и трећи 20. децембра.

Можете погледати и како је праћен четврти протест на нашем порталу, као и пети протест испред РИК-а.

И у наредним данима смо пратили протесте – шести протест испред РИК-аседми протест који се одржао испред Скупштине града Београда, осми протест који је почео испред РИК-а и окончан испред ПУ за град Београд, као и девети протест током којег су учесници прошетали од РИК-а до Палате правде.

Завршен десети протест

После говора испред улаза у РТС, данашњи протест је завршен.

Лазовић: Тражићемо формирање међународне комисије за изборне неправилности

Један од говорника испред зграде РТС-а био је и посланик у Скупштини Србије Радомир Лазовић, који је рекао да ће представници опозиције тражити међународну подршку за формирање међународне независне комисије која би требало да истражи неправилности са протеклих избора.

Позвао је окупљене на, како је навео, ненасилан протест 30. децембра.

Радомир Лазовић
Танјуг/Марко Ђоковић
Опширније Краће

Демонстранти испред РТС-а

Демонстранти су стигли до зграде Радио-телевизије Србије.

РТС/Горан Белановић

Миливојевић позвао окупљене на "марш слободе" до РТС-а

Члан Демократске странке Срђан Миливојевић рекао је на протесту испред Републичке изборне комисије (РИК) да никога од особа које су ломиле прозоре на Скупштини Београда није видео ни у Палати правде, ни у Полицијској управи Београда.

Додао је да ће грађани инсистирати да сви притворени у недељу буду пуштени.

Будући да, како тврди, Радио-телевизија Србије не извештава о штрајку глађу седам људи, Миливојевић је за најавио "марш слободе" до зграде РТС-а, како би "грађани опоменули Јавни сервис да постоје опозиција и грађани који се буне против изборне крађе и истакао да РТС није приватни сервис председника Србије Александра Вучића".

Лидер покрета "Еколошки устанак" Александар Јовановић Ћута истакао је да свако ко мисли да "влада као диктатор, на крају заврши као кловн“.

Рекао је да око слободе нема погађања и да ће грађани "терати докле год мрдају".

Опширније Краће

Почео протест испред РИК-а

Грaђани и приситалице опозиције око СПН-а окупили су се испред РИК-а по десети пут где траже поништавање избора у Београду због, како тврде, нерегуларности.

Део опозиције окупљене у коалицији "Србија против насиља“ већ данима протестује испред зграде РИК-а.

На синоћњем протесту после окупљања испред седишта Републичке изборне комисије, грађани су се упутили у шетњу до Палате правде и затражили ослобађање оних који су ухапшени у недељу након покушаја да на силу да уђу у зграду Скупштине града.

Потпредседница ССП-а Мариника Тепић штрајкује глађу од 18. децембра. Њој су се у штрајку глађу придружиле и две посланице – Јелена Милошевић из Ниша и Данијела Грујић из Новог Сада, као и посланик Јанко Веселиновић.

Веселиновић и Грујићева примљени су у болницу, док је председник синдиката "Слога" Жељко Веселиновић био приморан да прекине штрајк глађу због здравствених проблема.

Листа "Србија против насиља" саопштила је у уторак да неће учествовати на изборима који ће се у суботу поновити на једном броју бирачких места, јер, како кажу, они не могу анулирати наводну пљачку ни исправити неправду која се догодила 17. децембра.

Читај ми!