Извор: РТС

Осумњиченима за убиство Данке Илић одређен притвор – један признао злочин, други се бранио ћутањем; приведена још двојица

Наставља се потрага за телом Данке Илић. Проверава се више локација у борском крају. Двојици осумњичених за убиство двогодишње девојчице одређен је притвор до 30 дана. Њима се на терет ставља кривично дело – тешко убиство у саизвршилаштву. Тужилаштво је саопштило да је Д. Д. признао злочин, док се Ј. С. бранио ћутањем. Ухапшени отац и брат једног од осумњичених због сумње да су помогли да се тело премести на за сада непознату локацију. Грађани Бора и Бањског поља доносе цвеће и свеће и упућују саучешће породици Илић.

Детаљно прегледана дворишта комшија и околни бунари

Полицијске екипе, багери и цистерна са црпним пумпама напустили су имање породице ухапшеног Д. Д. и отишли.

Не зна се да ли су било шта пронашли.

Током поподнева у неколико наврата долазиле су екипе ватрогасаца-спасилаца и цистерна.

Детаљно се прегледали то двориште, али и дворишта комшија и околне бунаре.

Још нема званичне информације да ли је тело Данке Илић пронађено.

Припремили Зоран Слепчевић и дописници РТС-а

Цистерна за исушивање септичке јаме изашла са имања једног од ухапшених

Са имања једног од ухапшених Д. Д. у селу Злот изашла је цистерна за исушивање септичке јаме. У дворишту су и даље инспектори МУП-а, форензичари и пси трагачи.

Опширније Краће

Извештај Весне Лазић

Испред куће осумњиченог Д. Д. у селу Злот цистерна за исушивање септичке јаме

У селу Злот, испред куће Д. Д., осумњиченог за убиство девојчице, тренутно се налази полицијско возило, као и цистерна за исушивање септичке јаме.

Потрага за телом девојчице се наставља провером више локација у борском крају.

Ухапшени брат и отац осумњиченог Д. Д.

Полиција је ухапсила Р. Д. (1951) и Д. Д. (1984) због постојања основа сумње да су педесетогодишњем Д. Д., осумњиченом за тешко убиство двогодишње Данке Илић, помогли да премести тело девојчице са депоније у околини Бањског поља на за сада непознату локацију на територији града Бора.

Због постојања основа сумње да су највероватније 28. марта ове године починили кривично дело помоћ учиниоцу након извршеног кривичног дела, Р. Д. и Д. Д. одређено је задржавање до 48 сати.

Они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Зајечару.

Према незваничним информацијама, реч је о оцу и брату једног од осумњичених за убиство девојчице Данке.

Опширније Краће

Осумњиченима за убиство Данке Илић одређен притвор

Више јавно тужилаштво у Зајечару саопштило је да је дана 5. 4. 2024. године донело наредбу о спровођењу истраге против осумњичених Ј. С. и Д. Д., због постојања основане сумње да су извршили кривично дело тешко убиство у саизвршилаштву из чл. 114 ст. 1 тач. 9 у вези чл. 33 КЗ.

Наводи се да су осумњичени саслушани у тужилаштву, да је том приликом Д. Д. у потпуности признао извршење кривичног дела, док се Ј. С. бранио ћутањем.

На предлог тужилаштва, судија за претходни поступак Вишег суда у Зајечару осумњиченима је одредио притвор у трајању до 30 дана, због опасности од бекства, могућности да утичу на сведоке и да униште или уклоне трагове извршења кривичног дела, као и због узнемирења јавности.

О даљем току поступка биће испитани сведоци и спроведена неопходна вештачења, наводи се у саопштењу.

Maње полиције у Бањском пољу, очекује се да се огласи тужилаштво

У Бањском пољу од јутрос је мање полиције него претходних дана, а претрага терена, у потрази за телом убијене девојчице, и даље траје.

Очекује се да се огласи Више јавно тужилаштво у Зајечару, где су синоћ доведени на саслушање осумњичени Ј. С. из села Лука и Д. Д. из села Злот.

Они су у Тужилаштво дошли у пратњи полиције и са лисицама на рукама.

На терет им се ставља кривично дело тешко убиство у саизвршилаштву.

Опширније Краће

Двогодишња девојчица Данка Илић је убијена. Након 10 дана потраге и детаљних провера свих трагова и информација, полиција је ухапсила два 50-годишња мушкарца из Бора, осумњичена за убиство, и они су синоћ спроведени на саслушање у Више јавно тужилаштво у Зајечару.

Осумњичени су да су аутомобилом ударили девојчицу, а након тога се договорили да тело детета баце.

Ухапшени су признали злочин и навели да је тело девојчице на депонији.

Међутим, постојала су сазнања да је један од осумњичених преместио тело на другу локацију, рекао је министар полиције Братислав Гашић на конференцији за медије.

За телом девојчице јуче се трагало у местима из којих су осумњичени, као и на депонији на старом Бањском путу. Претражен је и салаш деде једног од осумњичених.

Грађани Бора спонтано се окупљају на градском тргу код Дома културе, пале свеће и остављају цвеће.

Двогодишња девојчица је нестала пре десет дана. Од тада се за њом интензивно трагало. Први пут у Србији је покренут систем "Пронађи ме".

Читај ми!