Читај ми!

Девојчица робовала у Шведској

Четрнаестогодишња девојчица из Београда била је жртва злостављања ментално болесног младића из Гетеборга, коме ју је продао њен отац, јављају шведски медији. Полиција ухапсила четири особе у вези са тим злочином.

Шведска полиција ухапсила је једног ментално болесног мушкарца оптуженог да је годину дана у свом стану у Гетеборгу држао затворену 14-годишњу девојчицу доведену из Београда и сексуално је злостављао, пренели су шведски медији.

Породица тог 25-годишњег човека "купила" је девојчицу од њеног оца с којим је живела у Београду, прецизирали су медији. Полиција, међутим, није желела да потврди те наводе, истичући да је истрага о случају у току.

Лист Експресен наводи да је породица ментално хендикепираног младића мислила да би му било боље када би имао девојку, па му је "купила" девојчицу за 1.000 евра, од њеног оца из Београда. Малтретирање жртве почело је у септембру 2010. године.

Лист преноси и да је девојчица, чије име није откривено, полицији рекла да је током заробљеништва свакодневно била изложена претњама, физичком насиљу и силовањима.

Суд у Гетеборгу издао је налог за притварање четири особе. Ментални болесник и отац девојчице осумњичени су за трговину људским бићем, а младић још и за силовање. Не прецизира се ко су друге две особе које су притворене.

Како преносе медији, девојчица је током заробљеништва затруднела и имала је и побачај.

"Она је веома, веома срећна што је ослобођена из тог пакла. Током саслушања сниманог у полицији, она је детаљно говорила о томе кроз шта је прошла", пренео је Експресен изјаву неименованог извора.

Девојчица је ослобођена акцијом полиције крајем октобра или почетком новембра, а за сада није познато како је полиција добила информације о том случају.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи