Читај ми!

Лазарево, после хапшења

Генерал Ратко Младић после 16 година потраге ухапшен је у селу Лазарево, код Зрењанина, месту од неких 3.000 становника, које је настало насељавањем Срба из околине Вишеграда и са Романије после Другог светског рата. Младић је ухапшен у кући свог рођака.

У Лазареву се ситуација смирила током послеподнева, до када су мештани револтирани хапшењем Ратка Младића упућивали вербалне претње новинарима, каже Сања Драгићевић, специјални извештач РТС-а из Лазарева.

Инцидената, захваљујући полицији, није било, али велики број мештана окупљених око куће у којој је бивши командант Војске РС ухапшен новинарима и даље не дозвољава да сними кућу у власништву његовог брата од стрица Бранка.

Становници Лазарева, села које се налази седам километара од Зрењанина на путу ка Вршцу, непосредно после хапшења нису били претерано узнемирани јутрошњим присуством полиције, а и цела акција је била готова веома брзо, јер некадашњи командант Војске Републике Српске није пружао отпор приликом хапшења.

Према сведочењима мештана, у село је у четвртак рано изјутра стигло неколико полицијских возила, који су претресли три куће чији су власници рођаци најтраженијег хашког бегунца, после чега су та возила, без заустављања, напустила Лазарево.

"Ја сам јутрос у 7.20 видела неколико полицијских патрола београдских регистрација и неколико луксузнијих аутомобила, а касније сам од мештана чула да су они око пет сати извршили рацију у три куће Младића у селу", рекла је агенцији Танјуг васпитачица у локалном обданишту Гордана Адамов.

Младић је ухапшен у кући која се налази у Улици Вука Караџића број 2. Како је за Радио-телевизију Србије рекао Расим Љајић, Младић је приликом хапшења био блед и мршав, закључивши да, највероватније, извесно време није излазио из куће.

Акција хапшења протекла је мирно, јер Младић није пружао отпор, а у кући у којој се крио пронађена су, током претреса, два пиштоља. Ратко Младић није пружао отпор приликом хапшења.

Осим куће Бранислава Младића, претресене су још две куће, чији су власници његови синови.

Мештани Лазарева су, такође, рекли да присуство полиције у селу није ништа необично, с обзиром да они увек "обилазе" Младићеве рођаке како би проверили да ли се хашки оптуженик крије код њих. 

"Пре неког времена, код Младића је била свадба, па је полиција претресала госте и било је помало непријатно. Очекивали су да ће Ратко Младић доћи на свадбу", рекла је Аврамов, додајући да су мештани села огорчени што је Младић ухапшен у њиховом месту, јер су већином наклоњени бившем ратном вођи босанских Срба.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи