Пресуда Остоји Тегелтији

Директор предузећа АТП "Морава травел, травел" из Врњачке Бање и власник фирме "Травел травел" из Новог Сада Остоја Тегелтија, осуђен на четири године и шест месеци затвора и одузета му је имовина.

Виши Суд у Краљеву осудио је директора предузећа АТП "Морава травел, травел" из Врњачке Бање и власника фирме "Травел травел" из Новог Сада Остоју Тегелтију на четири године и шест месеци затвора и одузео му имовину.

Тегелтија се терети да је оштетио АТП "Морава" и прибавио противправну имовинску корист свом предузећу од 150 милиона динара, наводи се у саопштењу Вишег суда у Краљеву.

"Од осуђеног је одузето седам аутобуса, који су у власништву предузећа АТП "Морава" и "Травел травел", због сумње да су фалсификовани бројеви шасије", додаје МУП.

Тегелтија је осуђен, јер је у од 2006. до 2009. године на основу фалсификоване одлуке Управног одбора, пребацио 46 милиона динара, са рачуна АТП "Морава" на рачун "Агробанке" у Новом Саду.

Ова средства користио је за враћање кредита који је "Травел травел" подигао на име куповине предузећа АТП "Морава", користећи средства тог предузећа, објашњава се у саопштењу.

Тегелтија је прибавио противправну имовинску корист свом предузећу "Травел травел", тако што је сачињавао уговоре о закупу аутобуса по знатно вишим ценама од тржишних чиме је вршио одлив средства са АТП "Морава" на рачун "Травел травела".

"Осумњичени се терети и да је дозволе за међународне линије, која су у власништву АТП "Морава", изнајмљивао другим правним лицима уз новчану надокнаду", навео је МУП.

Тегелтија је ухапшен у наставку акције у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Краљеву.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи