Професору одређен притвор

Због рањавања директора школе у Рековцу, професору Јевти Јевтићу одређен притвор до 30 дана. Директор у тешком стању.

Професору физичког васпитања Пољопривредно-ветеринарске школе у Рековцу Јевти Јевтићу (61), који је у понедељак из пиштоља пуцао у стомак директору школе Дарку Витићу (43), данас је у Вишем суду у Јагодини одређен притвор до 30 дана, изјавио је председник суда Драган Јанићијевић.

Јанићијевић, који је био и истражни судија у овом случају, навео је да се Јевтићу ставља на терет кривично дело убиство у покушају.

"Јевтић се бранио ћутањем", рекао је Јанићијевић и напоменуо да је за 11. март заказано саслушање сведока овог догађаја.

Јевтић је у понедељак око 10 сати у просторијама Пољопривредно-ветеринарске школе у Рековцу, испалио више хитаца из ватреног оружја у Витића и нанео му повреде због којих је хоспитализован у Клиничком центру у Крагујевцу.

Витић се налази у Клиничком центру у Крагујевцу са две прострелне ране у пределу трбуха и доњег дела грудног коша и његово здравствено стање је тешко због повреда неколико органа у трбушној дупљи.

О мотивима пуцања у директора, нико од полицијских и праводусних органа још званично не жели да говори, али у Рековцу знају да је Јевтић требало да иде у затвор на одслужење казне због блудне радње над 16-годишњом ученицом те школе, коју је почино 2007. године.

Он је за то кривично дело у Вишем суду у Јагодини осуђен на 12 месеци затвора, али му је Апелациони суд у Крагујевцу казну смањио на осам месеци и сада је добио позив за одслужење казне.

На Витића је пуцао из пиштоља "магнум 357" за који је имао дозволу, а од три испаљена хица, два су погодила директора школе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи