Оптужница против Луке Бојовића

Подигнута оптужница против одбеглог Луке Бојовића за више убистава и покушаја убиства, рекао тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић. Оптужницом обухваћени Владимир Милисављевић, Сретко Калинић и Милош Симовић.

Тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић изјавио је да је Тужилаштво за организовани криминал подигло оптужницу против одбеглог Луке Бојовића и још тројице осумњичених за више убистава и покушаја убиства.

Радисављевић је прецизирао да су оптужницом, поред Бојовића, обухваћени некадашњи чланови "земунског клана" Владимир Милисављевић звани Будала, који је такође у бекству, као и Сретко Калинић и Милош Симовић, који су летос ухапшени после седам и по година скривања од српских правосудних органа.

"Оптужени се терете за убиство Бранка Јефтовића Јорге 2004. године, као и покушај убиства Андрије Драшковића и Зорана Недовића Шока исте године, када су погинули њихови телохранитељи Дејан Живанчевић и Милутин Јовичић", навео је тужилац.

Према његовим речима, како су Бојовић и Милисављевић у бекству, тужилаштво је у оптужници предложило да им се суди у одсуству.

Радисављевић је рекао да је оптужница подигнута 23. фебруара и тренутно је у фази судског преиспитивања.

Бојовићу се траг изгубио летос, после хапшења Калинића у Загребу и Симовића на српско-хрватској граници. За њим је у септембру расписана међународна потерница.

Бојовић је у Вишем суду у Београду неправоснажно осуђен на 15 месеци затвора због недозвољеног држања оружја. 

Недостатак доказа

Ухапшен је због сумње да је скривао одбегле припаднике "земунског клана", међутим, како за то није било доказа, оптужен је само за незаконито поседовање оружја и фалсификовање документа.

Из притвора је пуштен 14. априла 2008. године након што је првостепеном пресудом осуђен на 15 месеци затвора због оружја и фалсификованих докумената.

Са поменутим убиствима, али и другим кривичним делима, Бојовића је повезао припадник "замунског клана" Сретко Каленић, који је после вишегодишњег бекства Србији изручен из Хрватске 25. августа 2010. године.

Калинић и Симовић су, такође, правоснажно осуђени у одсуству због убиства премијера Ђинђића на 30 година затвора, као и на 40 година затвора у процесу против "земунског клана", и у затвору чекају да им суд одобри понављање тих суђења.

Калинић је ухваћен у Загребу 8. јуна, када га је из ватреног оружја ранио Симовић, који је наредне ноћи ухапшен на српској страни границе са Хрватском.

Милисављевић је на међународној потерници од марта 2003. године, после убиства премијера Зорана Ђинђића.

Милисављевић је, у одсуству, осуђен на 35 година затвора због учешћа у убиству Ђинђића, док је за кривична дела која је извршио као припадник "земуског клана" добио 40 година затвора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи