Карла дел Понте нуди помоћ

Желим да истражујем трговину људским органима на Косову, каже бивша тужитељка Хашког трибунала Карла дел Понте, заложивши се за формирање независне институције која би се бавила тим послом. Добро познајем досијее, имам везе и могла бих брзо да спроведем истрагу, навела Дел Понтеова.

Бивша главна тужитељка Хашког трибунала Карла дел Понте жели да истражује трговину људским органима на Косову и залаже се за формирање независне међународне институције за ту истрагу и заштиту сведока.

"За мене лично, био би изазов да преузмем ту истрагу на Косову", рекла је Дел Понтеова у интервјуу шавајцарском листу Ноје цирхер цајтунг, нагласивши да на то нико није мислио.

"Добро познајем досијее, имам и добре везе и могла бих ту истрагу брзо да спроведем", рекла је бивша главна тужитељка Хашког трибунала.

Дел Понтеова је оценила ће се видети колико је политичка воља за то јака и указала на ЕУ и Америку, које би требало да, како је рекла, у томе помогну.

На питање да ли је било исправно што је она покренула тешке оптужбе, а да при том није располагала нужним доказима, Дел Понтеова је рекла да су они имали премало доказа за оптужницу, али да су индиције биле озбиљне.

"Ја сам факта о органима поменула у својој књизи, како би неко могао да покрене истрагу коју ми нисмо могли да спроведемо", рекла је Дел Понтеова, додавши да је било и других злочина на чијем расветљавању је њен тим био ометан.

Број коментара 38

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи