Ухапшени кријумчари људима

У aкцији "Тиса", ухапшено је седам чланова организоване криминалне групе, за које се сумња да су недозвољенo прелазили државну границу и кријумчарили људе.

Министар полиције Ивица Дачић изјавио је да је у акцији "Тиса" ухапшено седам чланова организоване криминалне групе, за које се сумња да су недозвољено прелазили државну границу и кријумчарили људе.

Дачић је Танјугу изјавио да је та група, како се основано сумња, одговорна и за кријумчарење 18 илегалних миграната Албанаца са Косова и Метохије од којих је деветоро деце, чије је илегално пребацивање преко Тисе покушано 14. октобра 2009. године, када се њих 15 утопило.

Према његовим речима, у акцији "Тиса", после више од годину дана рада, ухапшени су организатор груе Јосип Ђурашевић и чланови Атила Шипош, Јосо Каримовић, Горан Маравић, Јованка Коледин, сви из Суботице, као и Абедин и Ардин Исени, из Бујановца.

Акцију су извели припадници Службе за борбу против организованог криминала у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал, Жандармеријом и Полицијском управом Кикинда, рекао је Дачић.

"Овај кријумчарски ланац био је високо фреквентан и месечно је на подручју Мађарске кријумчарио више десетина илегалних миграната. Илегални мигранти су најпре пребацивани са Косова и Метохије до Кончуља, а затим до Суботице, где су скривани у објектима илегалног смештаја", истакао је Дачић.

Министар је прецизирао да су затим, у погодном тренутку, илегано пребацивани у Мађарску, преко Тисе и граничних прелаза Хоргош и Келебија.

Дачић је рекао да су у акцији "Тиса" коришћени подаци добијени међународном полицијском сарадњом са Мађарском и Аустријом, које су организоване путем регионалног SECI у Букурешту.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи