Трагедија у Врбасу

Сестре близнакиње, Ивона и Исидора Солдо, настрадале су синоћ на прузи у Врбасу када су покушавале да спасу свог пса, показују први резултати истраге. Њихова рођака, која је такође била на прузи, успела је да се спасе. У Врбасу сутра дан жалости.

Шеснаестогодишње сестре Ивона и Исидора Солдо трагично су настрадале у Врбасу када је на њих налетео воз. Девојчице су у тренутку несреће, која се догодила синоћ око 21 час, према речима истражног судије, ходале пругом, шетајући свог пса. Истрага је у току, а сутра је у Врбасу дан жалости.

Пријатељи претпостављају да су девојчице приметивши воз, уместо да беже, покушале да спасу пса. Највероватније да га узму у наручје и склоне се, али нажалост нису успеле. У тренутку несреће, овде је била и њихова рођака Мартина, која је остала неповређена.

Како сазнаје РТС трећа девојчица иначе њихова сестра од стрица, несрећу је избегла у последњем тренутку. Када је видела воз, скочила је са надвожњака и скотрљала се низ насип.

Када је видела шта се догодило, отрачала је кући и обавестила породицу. Они су позвали полицију и хитну помоћ, који су одмах изашли на лице места.

Мартинина мајка Надица Солдо каже да Мартина од шока није сигурна шта се догодило и да само плаче.

"Рекла је само како су се попеле на мост да виде како је залеђен канал и да се окренула и видела светла од воза", рекла је Надица Солдо.

Ивона и Исидора, прошле године, уписале су средњу ветеринарску школу. Отац у шоку, али говори и пред камерама, више како би сам схватио како је до свега дошло.

"Не знам шта су радиле тамо, како нису приметиле чуле, не знам, мала Мартина је добро њој није ништа, а њих две и куцова више нема. Цео живот су говориле да ће да буду доктори за животиње. И на крају уписале и ето. Није им се дало ни прву годину да заврше", рекао је отац Ивоне и Исидоре Дарко Солдо.

Према речима мештана, деца су често шетала отвореном пругом и било је питање дана када ће се догодити оваква трагедија.

Ненад Станисављевић из Железница Србије рекао је да је наша пруга дуга 3.000 километара и немогуће је физички оградити све пруге нити се било где у Европи то ради.

"Сви учесници у саобраћају морају да схвате, да било какво кретање по прузи или задржавање на њој често може да буде кобно, јер воз нити може брзо да укочи нити да скрене са пруге", навео је Станисављевић.

"Железнице Србије" у септембру прошле године покренуле су кампању упућену првенствено ђацима: "Опрез изабери живот".

Кроз обуку, више од 15.000 основаца упознаје се са правилним понашањем на железници и опасностима које она носи.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи