Именоване још две жртве из Штрбаца

Тела два путника отета у Штрпцима 1993. године идентификована међу скелетним остацима пронађеним у Перућцу.

Међу скелетним остацима пронађеним у Перућцу налазе се и остаци тела два путника отета у Штрпцима 27. фебруара 1993. године, изјавио је председник Комисије Владе Србије за нестала лица Вељко Одаловић.

"Идентификована су тела два путника отета у Штрпцима, Расим Ћорић из Пријепоља и Јусуф Растодер из Берана", рекао је Одаловић, преноси агенција Бета.

Према Одаловићевим речима, њихови посмртни остаци су били међу 11 идентификованих скелетних остатака пронађених летос приликом претраживања језера Перућац.

"Претрага језера обављена је и на босанској страни и према информацијама антрополога и форензичара треба очекивати разрешење судбине за стотинак лица која су до сада сматрана несталим," рекао је Одаловић.

Према његовиме речима, комплетан посао претраживања Перућца урађен је уз пуну координацију са колегама из Босне и Херцеговине и подршку Министарства за рударство и енергетику и Електропривреде Србије која је зауставила пуњење језера да би се извршила претрага терена.

Одаловић је додао да ће комисијиа наставити интензиван рад на расветљавању тог злочина.

Из воза на релацији Београд-Бар, 27. фебруара 1993. године, група војника из Републике Српске, коју је предводио хашки оптуженик Милан Лукић, отела је 18 Муслимана и једног Хрвата.

После тога, путници из воза везани су жицом, убачени у камион, одвезени у правцу Вишеграда и ликвидирани недалеко од обале Дрине.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи